Randi Skogstad overtager formandsposten i C4

Carbon Capture Cluster Copenhagen (C4) har fået ny formand. Administrerende direktør i CTR, Randi Skogstad, overtager formandsposten fra Charlotte Søndergren, HOFOR, der fortsætter som næstformand.

C4 er et samarbejde mellem hovedstadens største forsyningsselskaber samt Copenhagen Malmö Port (CMP), der har til formål at muliggøre CO₂-fangst i stor skala i hovedstadsområdet, så Danmark kan nå klimamålsætningerne, både på kort sigt og på lang sigt.

”Jeg glæder mig til at overtage formandsstafetten fra Charlotte – og til at fortsætte parløbet med hende i formandskabet. Charlotte har med sin store viden og erfaring med CO₂-fangst, sikret, at C4 er blevet en af de væsentligste spillere på området.,” siger Randi Skogstad og fortsætter:

”Det kommende år skal vi samarbejde om at skabe grundlag for, at CO₂ kan transporteres i et fælles rørsystem i Storkøbenhavn. Det er et væsentligt element, for at billiggøre CO₂-fangst i Danmark og sikre meget mere CO₂-neutral fjernvarme til varmekunderne i hovedstadsområdet”.

Charlotte Søndergren ser frem til at fortsætte som næstformand i C4. ”Jeg har været rigtig glad for perioden som formand for C4 og ser frem til at fortsætte som næstformand. Det arbejde C4 udfører er med til at muliggøre vores ambitioner om at etablere CO₂-fangst i HOFOR inden 2030,” siger Charlotte Søndergren.  

Fakta

  • Administrerende direktør i CTR, Randi Skogstad, overtager formandsposten 1. september 2023. Randi skal være formand i ét år, hvorefter posten overtages af et andet C4-medlem.
  • CTR er transmissionsselskab for fjernvarme i Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, København og Tårnby.
  • HOFOR er forsyningsselskab i hovedstadsområdet. HOFOR leverer fjernvarme, vand og bygas til københavnerne samt håndterer spildevandet.
  • Bag C4 står ARC, ARGO, BIOFOS, Copenhagen Malmö Port, CTR, HOFOR, Vestforbrænding, VEKS og Ørsted.
Rul til toppen